Vinterfiske

Fishing - Winter .jpeg

Pimpelfiske är ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen och uppleva fjällvärlden. Hos oss kan du här under vintertid fånga öring och röding i våra fjällsjöar. Här kan du själv ta dig ut till närliggande sjöar med skidor, snöskor, skoter eller bil. Har du inte prövat ismete förut kan du följa med på en guidad fisketur, där du får lära dig mer om ismete, våra sjöar och den lokala kulturen.

Pimpelfiske är enkelt då det inte krävs så mycket utrusning, en isborr, ett pimpelspö med lina och ett par pirkar/blänken och några krokar så är du igång. 

Säsongen startar i och med att den första isen lägger sig någon gång under november månad, därefter växer sig isarna allt tjockare och snön börjar falla. Rödingen brukar hugga bra under dessa korta, kalla och mörka dagar men tänk på att alltid kolla isens tjocklek innan du beger dig ut.  

Senare under vintern och våren blir vädret varmare och många kombinerar isfiske med skoteråkning och uteliv, det är en magisk tid för att njuta av vårsolen och ismete och är en naturlig del av den lokala kulturen i våra fjällbyar.


Kör du skoter behöver du även ta reda på var du får köra i området, där det kan vara skoterförbud inom vissa delar samt att det under våren förekommer renskötsel i vårt området.

Kom ihåg att alltid kontrollera vilka sjöar & vattendrag som tillåter fiske under perioden, hör dig för om tjocklek på isarna och köp fiskekort innan du beger dig ut.


Karta för statens fiskeområden och information om fjällfiske hittar du här>>>

Karta för statens fiskeområden och information om fjällfiske hittar du här>>>

Köp fiskekort online här>>>

Köp fiskekort online här>>>

Skoterledskarta hittar du här>>>

Skoterledskarta hittar du här>>>

Karta för Bergsjöns fiskevårdsområde.


För dig som hellre vill uppleva vår fjällvärld och det fantastiska fisket tillsammans med en guide kan du kontakta någon av våra lokala guideföretag.


Gränssjöarna

GJR_0992GraemeRichardson2017.jpg

Gränssjöarna ordnar guidade turer där du kan välja mellan att pröva pimpelfiske eller att nätfiske.

Turen utgår från Gränssjö med skoter och kälke där Kenth & Linda möter upp och tar oss ut till någon av de närliggande sjöarna som erbjuder bra fiske för röding och öring.

Medan vi väntar på att fisken ska nappa gör vi upp eld och bjuder på fika. Lunch eller middag kan också bokas - vi ordnar det mesta utifrån era önskemål. Ni får även lära er mer om hur ni bäst lurar storöringen, om vår lokala kultur och historia.

Denna tur går att kombinera med övernattning och middag.

Vill du veta mer och boka - kontakta Gränssjöarna>>>>