Kittelfjall_Juni17_80_2160px_CJUTSI.jpg

Sagavägen

Kittelfjäll ligger längs med Sagavägen som sträcker sig från höga kusten i Örnsköldsvik i Sverige till helgelandskusten i Norge.  

 

När du åker längs Sagavägen ska du vara uppmärksam, för då kör du genom ett område som inte bara bebos av människor. Här bor även vittra, stalofolk, jättar och andra väsen som du kan se om du tittar riktigt noga. Sagavägen tar dig med på en spännande resa bland äventyr, historier och sägner. Det berättas om allt från jättar och troll, älvor och sjöodjur till rövare, alla med anknytning till lokal svensk, norsk och samisk folktro.

Kittelfjall_Juni17_73_2160px_CJUTSI.jpg
Kittelfjall_Juni17_120_2160px_CJUTSI.jpg

Längst Sagavägen finns rastplatser och sagostigar som väcker och lockar fantasin hos både vuxna och barn, rastplaster som levandegör de sagor och sägner som lever inom regionen. Sagorna ges liv genom målningar, skulpturer och texter. Bli inte förvånade om ni ser näcken spela i en bäck längs vägen eller vittror dansa i skogsbrynet.


Kittelfjall_Juni17_105_2160px_CJUTSI.jpg

I Kittelfjäll får du höra om Bergakungen och hans dotter, som ligger begravd på Kittelfjällets högsta topp, kanske kan du se henne där hon ligger.

Berättelsen om Bergakungen hittar du längs med Sagostigen.

Kittelfjall_Juni17_167_2160px_CJUTSI.jpg

Sagostigen ligger ca 4km från hotellet på väg mot Dikanäs  - skyltat Sagostigen - där hittar ni parkering samt två grillplatser. Här finns även möjlighet till fiske. 

Kittelfjall_Juni17_184_2160px_CJUTSI.jpg

Med början vid Sågforsen i Tvärån - går en stig västerut längs Vojmån över en hängbro och vidare till Rödstenskullarna och tillbaka till Sågforsen. Längs stigen finns målade sagofigurer och informationstavlor som berättar om Vojmådalen

 

Mer info http://www.sagavegen.com