19679679_10154637185182551_1040569075_n.jpg

Löpning

Upplev vår vackra omgivning längs stigar och leder, vissa är lättare och några av dem är mer utmanande med brant stigning men som bjuder på en härlig belöning när du når toppen och bjuds på den magiska vyn.


Klicka för större bild

Klicka för större bild

 

Kittelfjällskammen

Längd: 7-8km beroende på var du vänder.

Svårighetsgrad: Medel, brant stigning.

En favorit att ta stig upp via skidbackar (tex nationella eller i liftspåret) och sen ta västerut upp på Kittelfjällskammen mot Lebnjiesnuenie och springa fram till där klätterleden kommer upp. Brant när man ska upp och ner i liftsystemet men annars jättetrevlig löpning/vandring.

 
Klicka för större bild

Klicka för större bild

Kittelfjäll - Bleriksstugan

Längd: ca 14km enkel väg

Svårighetsgrad: medel

En trevlig sträcka för löpning. Den börjar vid Hotell Kittelfjäll och du springer genom skogslandet ner mot Vojmån, där passerar du en hängbro över ån och sedan är det en stigning upp mot fjället. Där väntar en vacker fjällmiljö och storslagen utsikt. Stigarna är bra och det finns fjällbäckar med gott vatten längs vägen.

Tips: När du kommer upp mot fjället finns möjlighet till en topptur på Borkafjället.

 
Klicka för större bild

Klicka för större bild

 

Grönfjäll - Kittelfjäll

Längd: ca 12km, enkel väg

Svårighetsgrad: lätt

Leden börjar i Grönfjäll ca 15km från Kittelfjäll längs vägen mot Dikanäs, skyltat Grönfjäll. Följ leden mot Kittelfjäll du kan även välja att svänga ner längs leden mot Granen i Henriksfjäll eller ta leden ner mot Kittelfjäll. En runda som är lättlöpt och fin, finns dock en del blötare partier på slutet närmare Kittelfjäll.