Cykling

Kittelfjall-sep17_658_2160px_CJUTSI.jpg

Upptäck våra fjäll på cykel, här kan du njuta av landsvägscykling längs vackra Sagavägen som sträcker sig från kust till kust eller pröva några av våra leder i härlig fjällmiljö.


Sagavägen

Längd: Total längt 565km, från Grönfjäll - Sandnessjön 249km

Sagavägen sträcker sig från Höga kusten Sverige till Helgelandskusten i Norge. Från världsarv till världsarv genom skandinavien och genom vildmarken. Vi vill tipsa om att denna sträcka erbjuder fantastisk fin landsvägscykling. Du väljer själv vilken sträcka om du vill uppleva. Längs med vägen finns flertalet möjligheter att stanna till för att uppleva naturen och kulturen.

Klicka för större bild.

Klicka för större bild

 

Grönfjäll - Grantonskalet

Längd: ca 8m,  enkel väg beroende på hur långt in i skalet du väljer att cykla.

Svårighetsgrad: medel

Leden börjar i Grönfjäll ca 15km från Kittelfjäll längs vägen mot Dikanäs, skyltat Grönfjäll. Efter en stunds cykling når du fram till Grantonskalet som är en vacker Högfjällsdal med Grönfjäll på ena sidan och Klippfjället på den andra. Genom dalen slingrar sig Grantonbäcken som kan passeras på en bro. Du kan cykla ca 8km och sedan vänder du tillbaka mot Grönfjäll.

 

 

Ransarn - Gielas

Längd: ca 3km, enkel väg. stig/fyrhjulingsväg

Svårighetsgrad: enkel cykling för hela familjen.

Längs med sjön Ransarns östra strand finns en anläggningsväg från dambyggets tid. En trevlig led som är bra och lätt att cykla för hela familjen.

 
 
Klicka för större bild

Klicka för större bild